5 tips før du tar opp forbrukslån til oppussing

5 tips før du tar opp forbrukslån til oppussing

Forbedringer i hjemmet kan være spennende, men hvis du ikke har penger til å støtte visjonen din, hvilken type lån velger du? 

 

Rekordmange pusser opp hjemme som følge av corona-situasjonen, men mens oppussing kan virke fristende, må du ikke skynde deg å søke om lån ennå. Det er fem ting du bør vite først.

 

  1. Oppussingslån er vanligvis et av to typer lån: egenkapitallån eller forbrukslån

Et boligforbedringslån lar deg ha pengene på forhånd for å kjøpe nødvendig materiale til reparasjon eller ombygging. Begrepet “boligforbedringslån” er ikke et spesifikt tilbud som långivere bruker. Det er bare et teppebegrep for et av to typer lån: et egenkapitallån eller et forbrukslån for et prosjekt. Ulike typer finansiering vil være tilgjengelig, avhengig av hvilken lånetype du velger, og långivere varierer i renter, så det er viktig å lese gjennom den lille teksten for hvert alternativ og se hvilken du kvalifiserer deg for, og hvilken som passer best til dine behov.

 

  1. Tenk nøye over størrelsen på lånet du trenger, fordi mer penger er ikke alltid bedre

Å investere for mye penger i boligforbedringsprosjektet kan være problematisk av to grunner: du kan låne mer penger enn du kan betale tilbake i tide, og du kan investere for mye i hjemmet ditt. 

 

Ingvild Aagre fra Lånfordeg.no er enig. Hun sier at forbrukslån vanligvis har noe høyere renter, men at det hjelper mange med å realisere drømmene sine. Har man kontroll på økonomien kan det være en fin løsning. 

 

  1. Vurder om du er kvalifisert for å se hvilke lån du kan kvalifisere deg for

Den enkleste måten å finne ut om du er kvalifisert for lånet du vurderer, er å ta en telefon til banken din. Legg ut hva planene dine er, og spør dem om det er mulig for deg å gjennomføre dem med inntekten og gjelden du har i dag. Ofte kan de hjelpe deg med en gang, andre ganger må du gjøre noen flere undersøkelser selv. 

 

  1. Velg et forbrukslån fremfor et egenkapitallån for raskere finansiering

Hvis du er ute etter rask godkjenning og finansiering, vil et forbrukslån være mer ideelt enn et egenkapitallån ettersom det tar lengre tid å bli godkjent. Å bruke et forbrukslån til oppussing vil fungere som alle andre usikrede forbrukslån: Du vil ha fleksibiliteten og forsikringen om en fast rente, slik at du kan planlegge månedlige innbetalinger innenfor budsjettet. 

 

  1. Vurder andre alternativer hvis du ikke er kvalifisert for andre lån

Hvis du leter etter et alternativ til boligoppussing og forbrukslån på grunn av kvalifisering, finnes det noen andre alternativer. Banken din vil også være i stand til å veilede deg gjennom disse. Til slutt bør det du velger avhenge av hvilken type lån, kredittgrense eller program som passer best til dine behov.

5 tips før du tar opp forbrukslån til oppussing
Scroll to top